Proeverij van Achterhoekse streekproducten

achterhoekse proeverij buffet wolfershuus bus idee dagjeuit senoirenreis

U wordt hartelijk ontvangen Steffan Jolink op één van de leuke locaties rond om Zelhem waar u aanschuift aan een Achterhoeks proeverij buffet. U gaat genieten van meer dan 30 producten/gerechten, sommige zelfs live cooking bereid. Tevens gaat Steffan u een vermakelijk verhaal vertellen over het boeren bestaan van zijn opa begin 1900.

Inclusief: Koffie / Thee, Achterhoeks streekgerechten proeverij, live Cooking

Duur: 2 /2½ uur
Prijs: € 26,95* p.p. 

 

 

Bijzonderheden:

echt achterhoek

  • Minimaal 30 personen
  • Ook geschikt voor mensen met diëten en eet beperkingen
  • Keuze uit 3 locaties in en rond om Zelhem 

 

 

Omschrijving:

Op bezoek in de Achterhoek moed u zeker gaan genieten van een heerlijke Achterhoeks broodbuffet verzorgt door 't Wolfershuus.  Zij hebben ze zich namelijk volledig toegelegd op het bereiden van het buffet met unieke Achterhoekse streekproducten. Wat te denken van een Humpkessoep of een aardappelspeksalade met snijbiet en Poddik met gebakken spekjes of toch liever een wentelteefje. Kortom lekker genieten van ouderwetse steekgerechten. Om het helemaal gezellig te maken komt de kok tussen de mensen. Hij zal aan tafel de nodige ambachtelijke gerechten bereiden (live cooking) en het publiek vermaken met verhalen uit vervlogen tijden en uitleg geven over de verschillende gerechten. Kortom groot vermaak met live koken en lekker eten wat a la minute is bereid.

 

Hoe ziet zo'n "Achterhoeks Proeverij Buffet" programma er uit:

Nadat de gasten hartelijk zijn verwelkomd door Steffan Jolink, zal hij het gezelschap uitleg geven over wat er zoal te wachten staat. Tevens vraagt hij om een moment van stilte voor aanvang van de maaltijd.

De Proeverij begint met het serveren van 2 soorten soep (Humpkes- en Pastinaaksoep), die doorgaans in terrine op tafel wordt gezet.  Intussen worden er meerdere buffettafels gevuld met meer dan 30 producten/gerechten zoals een 8 tal salades, diverse koude vlees/vis/kaas gerechten, heerlijke ambachtelijke broodsoorten en de rechauds, die plaats bieden voor de warme gerechten, worden alvast ontstoken.

Nu de gasten al hebben mogen genieten van de eerste 2 gerechten is er tijd voor een vermakelijk verhaal over het reilen en zijlen op het Platte land in vroegere jaren. Het verhaal neemt de gasten mee terug naar begin 1900 waarbij de opa van Steffan (Willem Jolink) als hoofdpersonage dient. Zo zal er verteld worden over het werken in de natuur, het eten als centraal moment van de dag maar zeer zeker ook over de koffie die ’s morgens werd gezet, ’s middags nogmaals werd opgezet en ’s avonds nogmaals werd opgediend zo idem dito met de melk J

Na het vermakelijk verhaal die zeer levendig verteld werd, gaan de gasten heerlijk verder genieten van de Proeverij. Inmiddels zijn ook de warme gerechten, o.a. Runder gehaktballetjes, Varkensnek, Buikspek, Kip rollade, Kippendij filetjes  en huis gemaakte verse worst op de buffet tafels bijgeschoven. Steffan heeft zich bij zijn kooktafel gevoegd om a la minute bakbloedworst met appeltjes, balkenbrij en tot slot zelfs wentelteefjes te bakken.

Door de meerdere buffet tafels en live cooking maakt het dat de gasten het gebeuren als zeer gemoedelijk en ongedwongen ervaren. Zo ook door de zeer uitgebreide keus aan gerechten. Hierdoor is het zelfs voor iemand die vegetarisch is een feest om deel te nemen aan deze maaltijd. Ook eet beperkingen zoals glutenvrij, zoutarm of lactose intolerant is geen probleem, voorwaarde is wel dat dit tijdig aangegeven wordt i.v.m. inkoop en bereiden van gerechten.

 

Arrangement geldig t/m 31-12-2024

wijntafel achterhoekseweijn wolfershuus wijnproeverij achterhoekse proeverij buffet wolfershuus groepsuitje senoirenreis gebakstafel petit four roomsoes wolfershuus high tea Wolfershuus wentelteefjs achterhoeks proeverij brunchbuffet04

 

echt achterhoek
Op alle door ons aangegane overeenkomsten zowel mondelinge als schriftelijke zijn van toepassing de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Deze liggen bij ons ter inzage en worden op verzoek onverwijld kosteloos toegezonden. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt. Prijswijzigingen, druk -en zetfouten ondervoorbehoud. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Filmpje Humpkessoep

Facebook Like